Ben je zwanger? Dan is de kans groot dat je al eens eventjes in de wereld van de geboortekaartjes bent gedoken. Met een van deze mooie kaartjes vier je straks misschien wel de komst van jullie baby. Maar o, wat valt er wat te kiezen. Geboortekaartjes komen in allerlei vormen, uiteenlopende kleurenpaletten en prachtige thema’s. Keuzestress is dan niet verwonderlijk. Hieronder een aantal trends die je kunnen helpen wegwijs te worden in het aanbod.  

Bos- of jungle dieren
Wat je heel veel ziet dit jaar zijn geboortekaartjes met een thema dat aan de natuur gelinkt is. Dit kunnen geboortekaartjes met dieren zijn bijvoorbeeld. Bosdieren en jungledieren keren veel terug in de ontwerpen. Vaak omringd door mooie bladeren of bomen. De ontwerpen lopen uiteen van minimalistische tot levensechte illustraties. Je kunt binnen het thema dieren dan ook altijd een kaartje vinden dat aansluit bij jouw eigen smaak.

Bloemen
Geboortekaartjes met bloemen zijn hip; van bloemkransen tot een weide in volle bloei. Je kunt kiezen voor een rustig design of juist een heel speels ontwerp. Binnen dit thema kun je niet alleen qua ontwerp veel kanten op. Ook qua kleuren valt er van alles te kiezen. Geboortekaartjes met een bloementhema zijn er in een neutrale paletten, vrolijke kleurrijke tinten, lieve zachte kleurtjes maar ook in diepere, donkere kleuren.

Astrologie
Ook geboortekaartjes met een astrologisch thema zijn niet weg te denken uit het huidige aanbod. Zo zie je veel designs waarin een sterrenbeeld, de zon, de maan (of maanstanden) en sterren terugkeren. De uitstraling van veel van deze kaartjes gaat gepaard met een vleugje mystiek. Kleuren die veel gebruikt worden binnen dit thema zijn onder meer wit, donkerblauw en goud. Die laatste bijvoorbeeld voor de naam en illustraties. 

Foliedruk
Naast populaire thema’s zijn er ook trends in de opmaak te bespeuren. Niet weg te denken (al een tijdje) is foliedruk. Niet zo gek, want met letters en/ of andere details in deze glanzende folie krijgt een kaartje meteen een chique uitstraling. Daarbij heb je de keuze uit folie in de kleuren zwart, goud, roségoud, koper en zilver.

Variatie in vorm
Ook de vorm een geboortekaartje doet veel voor de uitstraling. En je raadt het al, ook hier kun je weer kiezen uit allerlei varianten. Denk aan speciale vormen zoals een hartje, een wolkje of een rond kaartje. Een kaartje in de vorm van een bloem of dier behoort eveneens tot de mogelijkheden. Commit je je liever niet tot een heel specifieke vorm? Kies dan bijvoorbeeld voor een kaartje met mooi afgeronde hoeken.